Aperos Leningen & Verzekeringen

Steeds meer autofinancieringen

juni 30th, 2014

vergeet geen autoverzekering bij je autolening te nemenHet financieren van een auto gaat tegenwoordig heel gemakkelijk. Het eerste kwartaal van 2014 toont aan dat er maar liefst anderhalf maal zoveel autoleningen zijn afgesloten in vergelijking met het vorig jaar. Dit fenomeen is te danken aan de lage rentes. Er zijn diverse leningen waaruit je kunt kiezen bij het financieren van je auto waaronder de persoonlijke lening, het doorlopend krediet of de autolening. Vaak genoeg wordt de persoonlijke lening aangeraden en ook daadwerkelijk afgesloten aangezien de aflossing hiervan reeds lang achter de rug zal zijn aan het eind van de levensduur van de auto. Bij het doorlopend krediet loop je echter de kans dat je nog steeds doende bent een schuld af te lossen terwijl de auto ‘rijp’ is voor de sloperij. De autolening is vaak genoeg een lening op afbetaling, waarbij het aanbod heel divers is. Elke kredietverstrekker hanteert zijn eigen tarieven, rentepercentage en rekenmethode. Vraag dus van vooraf aan een offerte om zodoende de diverse aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Dit kan makkelijk met geldbank.be.

Gelet op de mogelijkheden die er zijn om de aankoop van een auto te financieren is het goed om te weten waarop je met letten teneinde de voor jou gepaste lening af te sluiten. Allereerst is het goed om na te gaan wat jij je kan veroorloven, welke auto je wilt en wat de voorwaarden zijn op de auto. Op basis hiervan kan je nu een budget uitwerken voor de lening. Vervolgens kunt gericht op zoek gaan naar een lening waaraan zo min mogelijk kosten zijn verbonden. Kijk hierbij wat er online wordt aangeboden, vergelijk en probeer de diverse online autolening simulators ook uit. Met de uitkomsten van de simulatie kunt u naar de kredietverstrekkers toestappen en onderhandelen over een zo laag mogelijke tarief. Het is u aangeraden om vooral te gaan naar de kredietinstelling waar u een trouwe klant van bent. De kans is namelijk groot dat u een voordeliger tarief zult krijgen. Bij het onderhandelen vraag naar de diverse looptijden en leenbedragen, de kredietvorm, het bedrag van de afbetalingen en het jaarlijkse kostenpercentage. Het zou goed zijn om eerst de lening te regelen alvorens naar de autoverkoper toe te stappen. Op die manier staat u in een betere onderhandelingspositie met uw autodealer aangezien zij geen bedingen met hoge renten en hoge kosten kunnen doen buiten uw behoeften om. Als het al aankomt om te onderhandelen met uw autodealer onderhandel dan eerst over een eventuele korting en dan pas over een autokrediet. Vergeet ook geen gepaste autoverzekering te nemen. Bij een nieuwe luxe wagen is een full omnium haast een must.

Jaarlijks vind er in januari het autosalon plaats waarin mensen massaal autoleningen aanvragen. Het aangaan van een autolening is nog steeds noodzakelijk voor de modale Belg. De verkoop van auto’s vertoont een stijgende trend; autoverkopers, kredietverstrekkers maar ook de banken zoeken steeds goedkopere / efficiëntere manieren om hun producten te verkopen, waaronder de autolening. De online-leningen worden hierdoor ook steeds populairder. De stijgende populariteit van deze online autoleningen hebben de banken te danken aan de snelle verwerking en toekenning ervan. Ten slotte kunnen banken via online-leningen de beste tarieven aanbieden. (Besparing personeelskosten, dossierkosten, papier,…). Het gevolg hiervan is dat er absolute bodemprijzen worden gehanteerd voor autoleningen. Januari is bij uitstek de beste maand van het jaar om een autolening aan te vragen.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*