Aperos Leningen & Verzekeringen

Renovatielening ten behoeve van verbouwingswerken

juni 25th, 2014

lening voor verbouwingenU bent eigenaar of huurder en u wenst uw woning te renoveren? Een dakisolatie, een dringende reparatie, een nieuwe verwarmingsketel en energiebesparende aanpassingen zijn slechts enkele voorbeelden. Indien u nu reeds weet hoeveel de renovatie van uw woning zal gaan kosten kijkt dan even wat de mogelijkheden zijn om dit te financieren.

Door middel van een lening kunt u uw renovatie- en of verbouwingswerken makkelijk laten financieren. Afhankelijk van de door u gestelde eisen heeft u 3 keuzemogelijkheden: een persoonlijke lening, een verbouwingslening of een renovatielening. Bij de persoonlijke lening geeft u zelf aan hoeveel u wenst te lenen en binnen welk termijn u dat wenst af te lossen. Deze lening is uitermate geschikt indien u een eenmalige uitgave wenst te doen. Bij de verbouwingsleningen gaat het vooral om een lening om een complete of gedeeltelijke verbouwing te bekostigen terwijl het bij een renovatielening vooral gaat om grote of kleine renovaties waaronder een acute reparatie die niet achter kan blijven.

Vooraleer een besluit te nemen is het aan te raden om eerst alles op een rijtje te zetten en na te gaan wat er gedaan moet worden aan de woning. Op deze manier kom je al gauw tot een calculatie van de kosten die je denkt te maken bij de renovatie c.q. verbouwing.

Zoals dat het geval is bij de persoonlijke lening is er bij de lening voor renovatie eveneens sprake van een kredietverstrekking met een vaste intrestvoet. Een verschil is echter wel dat de rentevoet lager is dan bij een persoonlijke lening. Omdat het leenbedrag, de intrestvoet, alsook de maandelijkse aflossingen gekend zijn van bij de ondertekening van het renovatielening contract, weet u precies hoe lang en hoeveel er afbetaald moet worden en staat u op deze manier nooit voor een verrassing.

De renovatielening is een lening op afbetaling, hetgeen inhoudt dat het vast staat welk bedrag u leent, hoe u dit terugbetaald en in hoeveel termijnen. Verder is er van tevoren reeds vastgesteld wat het rentepercentage is. De renovatielening kent enkele voordelen:

  • Het besluit om te gaan voor een renovatielening betekent dat u uw spaarcenten niet hoeft aan te wenden voor de renovatie
  • Het leenbedrag van een lening voor renovatie is snel beschikbaar; dit komt vanwege de eenvoudige en beperkte formaliteiten. Zo is het niet nodig om eerste bij de notaris langs te lopen. Een offerte, of factuur is al voldoende om over uw geld te kunnen beschikken
  • Een renovatielening is mogelijk voor zowel huurders als eigenaars van vastgoed
  • Doordat er sprake is van een vast rentepercentage gedurende de ganse looptijd van de lening voor renovatie weet u precies hoeveel en wanneer u terugbetaalt. U zult niet voor onaangename verassingen komen te staan, omdat u op deze manier altijd greep houdt op uw budget.
  • Indien de renovatiewerkzaamheden onder de noemer van energiebesparende investeringen waaronder dubbele beglazing en isolatiematerialen, kunnen worden geplaatst levert dat een fiscaal voordeel op. De intresten van de renovatielening zijn dan aftrekbaar voor de belastingen.

Tot slot wil ik u erop attenderen dat indien u een renovatielening heeft afgesloten u in aanmerking kunt komen voor een renovatiepremie. Deze premie wordt toegekend in het geval van renovatiewerken die de woningkwaliteit verbeteren, de woning duurzamer maken of ervoor zorgen dat mensen langer in hun woning kunnen blijven wonen. Echter kunt u de renovatiepremie pas aanvragen na uitvoering van de werken en als alle facturen binnen zijn. Let er wel op dat de facturen niet ouder dan 3 jaar mogen zijn.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*