Aperos Leningen & Verzekeringen

Het aanhouden van een geldreserve

mei 25th, 2014

koppel berekent kredietIs het u weleens overkomen dat u dringend geld nodig had? Geen nood, ook hiervoor hebben kredietverstrekkers een oplossing bedacht in de vorm van de geldreserve. De geldreserve is een soort lening om over een extra voorraad geld te kunnen beschikken in het geval van een onvoorziene uitgave. Aan de geldreserve wordt er vaak genoeg een creditcard gekoppeld. Om een geldreserve aan te kunnen houden bij een kredietinstelling neem je eerst een lening die dan als de reserve zal gaan dienen. Daarna is het geheel aan jouw wanneer je het geld opneemt en hoeveel.
Bij de geldreserve kunt u beschikken over een kredietopening waarbij elke terugbetaling uw maandaflossingen verkleint. Het is namelijk zo dat na elke afbetaling uw financiële reserve weer wordt aangevuld. U kunt dus steeds opnieuw gebruik maken van de geldreserve.

En dan komt daar die maar………………. Men zegt ook wel dat het mes aan twee kanten snijdt. De geldreserve kent ook zijn voor- en nadelen. Zoals eerder is aangehaald is het voordeel van de geldreserve dat je zelf kan kiezen wanneer je geld kan opnemen en hoe groot het geldbedrag zal zijn. De geldreserve is op elk moment beschikbaar, zonder dat u het gebruik ervan hoeft te verantwoorden en naarmate u terugbetalingen verricht, groeit uw reserve opnieuw aan. De kosten die gepaard gaan bij de geldreserve zijn beperkt tot de interest op het geldbedrag dat u heeft opgenomen. Heb je geen geld opgenomen dan zijn er dus ook geen kosten daaraan verbonden.

Ondanks het feit dat U uw krediet volledig of gedeeltelijk kunt terugbetalen, wanneer u maar wilt en zonder kosten, dient u enige rekening te houden met het nulstellingstermijn. De Belgische wetgeving op het consumentenkrediet stelt vast dat er voor de kredietnemer een wettelijke vereiste is om de geldreserve terug te brengen op nul binnen een bepaalde termijn. Met andere woorden de kredietnemer zal de opgenomen gelden moeten terugbetalen voor een bepaalde datum: de nulstellingsdatum. Pas nadat de terugbetaling heeft plaatsgevonden kunt u weer opnieuw gebruik maken van de geldreserve en wordt er een nieuwe nulstellingsdatum vastgesteld.

Bij wie kan je nu een geldreserve aanvragen? In principe kan dat bij elke kredietverstrekker. Kies echter niet voor de eerste de beste. Vergelijk altijd eerst de voorwaarden en modaliteiten, aangezien zij per instelling van elkaar verschillen. In België kan je voor de geldreserve terecht bij tal van online kredietverstrekkers. Een extra gemak dus waarbij je niet perse de straat op hoef om informatie te vergaren over de diverse aanbiedingen betreffende het aanhouden van een geldreserve. Tot slot wens ik u veel succes in uw zoektocht naar de juiste kredietverlening die aan de door u gestelde eisen zal kunnen voldoen.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*